Главният прокурор Иван Гешев присъства на годишния отчет за работата на следователите от Националната следствена служба

11 Април 2022 г.

Днес, 11.04.2022 г., главният прокурор Иван Гешев присъства на годишното отчетно събрание на Националната следствена служба (НСлС) за 2021 г. „Поздравявам ви за добрите резултати“, обърна се към ръководството на НСлС и следователите Иван Гешев.  „Резултатите в цялата страна през тази година са по-добри от предишната, въпреки цялостната обстановка“, отбеляза главният прокурор.

Ръководителят на НСлС и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов представи обобщените резултати от работата на следователите от институцията през 2021 г.  „НСлС показва стабилност, устойчивост и отлични резултати. При нас са дела прецеденти“, отбеляза Борислав Сарафов и даде за пример делата за заседналия кораб „Вера Су“ и катастрофата с автобус на автомагистрала „Струма“. „Работата ни е показател за това какво може Националната следствена служба“, подчерта той.

В представянето на доклада за работата си НСлС отчете, че през годината най- големият брой са досъдебните производства, образувани за престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи, следвани от разследване на престъпления против собствеността. Отбелязва се и двукратно нарастване на молбите за правна помощ, възложени за изпълнение на НСлС.