Окръжна прокуратура, ОД на МВР и ТД „НС“-Бургас създадоха междуведомствено звено за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите

24 Април 2024 г.

Междуведомствено звено за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите създадоха Окръжна прокуратура-Бургас, ОД на МВР-Бургас и ТД „НС“-Бургас. То ще има обхват на действие до 11.06.2024 година - денят след провеждането на изборите за членове на Европейския парламент и тези за български народни представители.

В междуведомственото звено участват окръжният и районният прокурор на Бургас Георги Чинев и Мария Маркова, старши комисар Емил Павлов - директор на ОД на МВР-Бургас и Любомир Вълков - директор на ТД „НС“-Бургас.

Идеята за създаване на структурата е да бъде координирана дейността на формираните дежурни звена в трите институции, за да бъде осигурено пълно взаимодействие между тях. Участниците ще обменят и информация с РИК-Бургас. Ще бъдат анализирани и обобщавани получените данни от дежурните звена в трите институции, за да бъде постигнато максимално противодействие срещу престъпленията против политическите права на гражданите на територията на цялата Бургаска област.