По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Ф. и К.К., обвинени в извършване на грабеж с пострадал румънски гражданин

21 Юли 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Ф. и К.К. Те са обвинени за това, че противозаконно отнели мобилен телефон, 500 румънски леи, 70 лв. и 100 евро от владението на румънски гражданин, когото заплашили с нож. Престъплението е осъществено на 07.07.2022г. в к.к.“Слънчев бряг“ Общ.Несебър. То е квалифицирано по чл.199, ал.1 т.4 вр. с чл.198 ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ вр. с чл.29 ал.І от НК, тъй като грабежът е осъществен при условията на опасен рецидив и от двамата обвиняеми.

По време на разследваното е установено, че пострадалият се разхождал вечерта в курортния комплекс, когато към него се приближили обвиняемите с предложение за продажба на вещи. При отказ от негова страна, същите извадили нож и го насочили към него. Изплашен от това, пострадалият им дал своя телефон и парите си.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.