По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 1 година и 9 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Р.Н., обвинен в държане на метамфетамин и коноп, с цел разпространение

16 Юли 2021 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, след споразумение постигнато в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 1 година и 9 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Р.Н. Той е подсъдим за това, че е управлявал лек автомобил  в срока на временното отнемане на свидетелството му за управление. Престъплението е осъществено на 25.04.2019 г. в град Бургас. То е квалифицирано по чл.343в, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

Р.Н. е обвинен и за това, че държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 25.04.2019 г. в град Бургас. То е квалифицирано по чл. 354а от НК.

По време на разследването е установено, че Р.Н. е държал метамфетамин на стойност от 43 лева в управлявания от него автомобил. Държал е и коноп на стойност от 45 лева в обитаването от него жилище.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно.