По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Д.Ч., подсъдим за извършване на грабеж

5 Юли 2021 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Д.Ч. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел сумата от 220 лева от владението на 39-годишен мъж, използвайки сила. Престъплението е осъществено на 04.03.2021 г. в град Бургас. То е квалифицирано по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр.чл. 198 ал. 1, вр.чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК, тъй като грабежът е извършен при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че подсъдимият e пресрещнал пострадалия пред жилищен блок в ж.к. „Меден рудник“. Започнал да го дърпа и блъска в гърдите, целейки да отнеме чанта. 39-годишният мъж оказал съпротива, но въпреки това Д.Ч. успял да бръкне в чантата му и да отнеме сумата от 220 лева.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.