По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ спрямо Антоан П., подсъдим за придобиване с цел разпространение и последващо разпространение на близо 1 килограм коноп

16 Ноември 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ спрямо Антоан П. Той е подсъдим за това, че със свои действия е създал условия за извършване на намислено престъпление – противозаконно придобиване с цел разпространение и последващо разпространение на 991 грама коноп (на обща стойност 5946 лева по цени на съдопроизводството). Престъплението е осъществено за времето от 24.09.2018 година до 12.10.2018 година в село Каменар, общ. Поморие. То е квалифицирано по чл.356а, вр. чл.354а, ал.1, изр.1, предл.3 и 4 от НК.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е поръчал и давал указания в телефонни разговори на мъж, който да го снабди с посоченото количество коноп. То трябвало да бъде придобито от градовете Петрич и София, след което да бъде пренесено до село Каменар, където подсъдимият живее. Наркотичното вещество е установено от служители на ОД на МВР – Бургас, които спрели и проверили превозното средство в района на град Карнобат.

Спрямо Антоан П. е наложено и наказание „глоба“ в размер на 5000 лева. Антоан П. е признат за виновен и по други две обвинения – за разпространяване на наркотични вещества и противозаконно държане на боеприпаси (51 броя ловни патрони). Наложените наказания от шест години „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 5000 лева са общи за трите престъпни деяния.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.