Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Живко Д., обвинен в държане на повече от 24 килограма марихуана, с цел разпространение

28 Юли 2020 г.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Живко Д. Той е обвинен за това, че без надлежно разрешително е държал повече от 24 килограма марихуана, с цел разпространение. Стойността на наркотичното вещество по цени на съдопроизводството е 144 793 лева. Престъплението е извършено на 14.11.2019 г. в село Чукарка, община Айтос. То е квалифицирано по чл. 354а, ал. 2, изр. 1, вр. ал. 1, изр. 1, предл. 4 от НК, тъй като откритите наркотици са в големи размери.

Живко Д. е обвинен и за това, че без надлежно разрешително държал огнестрелно оръжие – самоделно изработена едноцевна пушка и боеприпаси (21 патрона за нея). Престъпното деяние е осъществено на горепосоченото място и по същото време. То е квалифицирано по чл. 339, ал. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че наркотичните вещества, огнестрелното оръжие и боеприпасите са открити в къща, находяща се южния край на селото. Те са открити от служители на ОД на МВР – Бургас, осъществили специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества.   

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 29.07.2020 г.