Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Иван Л., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на жена и средна телесна повреда на друга жена, настъпили в резултат от катастрофа

15 Юли 2019 г.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Иван Л. Той е обвинен за това, че на 19.07.2017 г. на територията на Община Карнобат, в района на кръстовището образувано от главен път І-6 и второстепенен път ІІ-73, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на Биляна Б., починала на 02.08.2017 г. и средна телесна повреда на Тотка П. – престъпление по чл.343, ал.3, б.„б“, предл.1, вр. чл.1, б.„в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

До катастрофата се стигнало, след като обвиняемият навлязъл в горепосоченото кръстовище без да спре на знак „стоп“, тъй като когато е трябвало да направи това е наблюдавал екрана на навигационното си устройство. Така управлявания от Иван Л. се е сблъскал с този, движещ се с предимство на пътя, в който са се движили двете пострадали жени. 

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 16.07.2019 г.