По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи наказание от 8 години „лишаване от свобода“ спрямо Щерю Й., подсъдим за извършване на опит за убийство, който е останал недовършен поради независещи от дееца причини

17 Април 2019 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 8 години „лишаване от свобода“ спрямо Щерю Й. Той е подсъдим за това, че на 16.06.2013 г. в гр. Сунгурларе, обл. Бургас, по хулигански подбуди е направил опит умишлено да умъртви Панайот С., като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини – престъпление по чл.116, ал.1, т.11, предл. първо, вр. чл.115, вр. чл.18, ал.1 и чл.58а, ал.4, вр. чл.55, ал.1, т.1 от НК.

Опитът за убийство е осъществен след удар в главата на пострадалия, нанесен от Щерю Й. с вила. В резултат от удара е причинено счупване на черепа, което е довело до проникване в черепната кухина и контузия на мозъка на пострадалия.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Съдебното заседание е протекло по реда на съкратеното производство.

Със същата присъда се привежда в изпълнение и предходно наказание на подсъдимия, което е в размер на 6 месеца. Така общото наказание на Щерю Й. ще бъде 8 години и 6 месеца „лишаване от свобода“.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.