Окръжна прокуратура – Бургас протестира присъдата, наложена на Кирил Х., подсъдим хулиганство и за убийство на мъж в гр.Несебър

19 Юни 2018 г.

Окръжна прокуратура – Бургас протестира наложеното наказание на Кирил Х., което е общо 7 години, при първоначален „строг“ режим. Той е подсъдим за това, че на 17.04.2016 г., около 20.30 часа, в гр.Несебър, ул.„Венера“, в градината пред ресторант „Принц Кирил“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – употребил огнестрелно оръжие и възпроизвел 4 изстрела насочени към саксия на палмово растение с пистолет в присъствието на двама свидетели – престъпление по чл. 325, ал. 2, предложение второ, вр. ал. 1  от НК.

Той е подсъдим и за това, че на 17.04.2016 г., около 21.50 часа, в гр.Несебър, ул. „Венера“, в лек автомобил „Ауди“, в близост до ресторант „Принц Кирил“, умишлено умъртвил  мъж, прострелвайки го с пистолет – престъпление по чл. 115  НК.

В протеста си Окръжна прокуратура – Бургас сочи, че присъдата на е неправилна в частта относно приложението на чл.55 от НК, касаещ определяне размера на наложеното наказание. Според наблюдаващия прокурор то е ниско и несъответстващо на обществената опасност на извършените престъпления.

Протестът на Окръжна прокуратура – Бургас подлежи на разглеждане от Апелативния  съд в града.