По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо украински гражданин, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на мъж при катастрофа, като деянието е извършено в пияно състояние

14 Юни 2018 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът  задържа под стража украинския гражданин Игор Т. Той е обвинен за това, че на 11.06.2018 г. по второкласен път (при Ришки проход) при управление на влекач „Скания“, с украинска регистрация, с прикачено полуремарке, с посока на движение от гр.Шумен към гр.Карнобат нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на мъж, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 2,81промила, установено с техническо средство „Дрегер“ – престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“, вр. ал. 1, б. „в“, вр.чл. 342, ал. 1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че  Игор Т. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че украинският гражданин може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Игор Т.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.