По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът потвърди наказанието на полицейски служител, приел подкуп, за да не извърши действие по служба

3 Ноември 2017 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, Апелативният съд потвърди осъдителна присъда на Окръжния съд в града, който е признал за виновен подсъдимия Божидар Й. в това, че на 30.12.2013г. в гр.Бургас, в качеството си на длъжностно лице – полицейски служител, при условията на продължавано престъпление, поискал и приел дар от петима души, които дарове не му се следват, за да не извърши действие по служба - да не им състави актове за установяване на административно нарушение – престъпление по чл. 302, т. 1, във вр. с чл. 301, ал. 1, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, вр. чл. 54 от НК.

На Божидар Й. са наложени следните наказания: 3 г. „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 5 г., „глоба“ в размер на 1000 лв., „лишаване от право да заема длъжност държавен служител“ в системата на МВР, както и да заплати в полза на държавата равностойността на предмета на подкупите (590лв.).

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.