По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас съдът наложи ефективно наказание от 3 г. „лишаване от свобода“ на Бисер Ц., изтеглил парична сума, чрез банкова карта на жена, която не е дала съгласие за това

24 Октомври 2017 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас съдът наложи ефективно наказание от 3 г. „лишаване от свобода. и „глоба“ в размер от 1000 лв. на Бисер Ц (на 37 г. от гр. Лом). Той е подсъдим за това, че на 08.07.2015г. в гр.Китен, при условията на продължавано престъпление, използвал платежен инструмент – дебитна карта „Виза” и данни от нея – пин код, без съгласието на титуляря Надежда М., като изтеглил парична сума на обща стойност 1 000 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление – престъпление по чл.249, ал.1, вр.чл.26, ал.1 НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Подсъдимият е многократно осъждан за престъпления против собствеността и такива с предмет наркотични вещества. Той е пристигнал в гр. Китен с цел да открадне вещи или пари, с които да си закупи наркотици. Банковата карта и пин кода за нея се намирали в дамска чанта, която била оставена без надзор в офис помещение.Подсъдимият установил това и откраднал чантата. Открил в нея банковата карта и пин кода, след което изтеглил горепосочената сума от банкомат. По – късно Бисер Ц. бил задържан от полицейски служители.

Присъдата на Окръжен съд –Бургас може да се обжалва пред Апелативния съд в града.