По искане на Окръжна прокуратура - Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на П.Г., обвинен в държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на стойност над 52 000 лева

3 Януари 2024 г.

По искане на Окръжна прокуратура - Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на П.Г. Той е обвинен в държане с цел разпространение на  високорискови наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин и канабис. Общата стойност на наркотичните вещества възлиза на 52 896 лева. Престъплението е осъществено на 21.12.2023 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл. 354а, ал.1, изр.първо,предл. 4 от НК.

П.Г. е обвинен и за това, че противозаконно държал 167 боеприпаса – патрони с различен калибър. Престъплението е извършено на 21.12.2023 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.339, ал.1, пр.2, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Двете престъпни деяния са извършени при реална съвкупност по между си.

Обвиняемият е установен и задържан при специализирана операция, осъществена от служители на бургаския отдел на ГДБОП.

Наркотичните вещества са открити в раницата на обвиняемия, който е задържан пред жилищен блок. Те са били разпределени в пакети с различна големина.