Окръжна прокуратура – Бургас разпореди проверка за наличие на тежка техника на Северния плаж в град Бургас, с която се изгражда питейно заведение

2 Февруари 2022 г.

Окръжна прокуратура – Бургас разпореди проверка за наличие на тежка техника на Северния плаж в гр. Бургас. Преписката е получена по компетентност от Върховна административна прокуратура (ВАП). Тя е образувана въз основа на данни от медийни публикации, в които се посочва, че тежката техника изгражда питейно заведение на плажната ивица.

Проверката е възложена за изпълнение от служители на РДНСК гр. Бургас, тъй като те имат законовата компетентност да контролират за изграждане на незаконни обекти.

Срокът за осъществяване на проверовъчните действия е 7 дни. Резултатите от проверката трябва да бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Бургас, който да предприеме последващи действия.

В изпълнение на своите правомощия ВАП сезира министърът на туризма във връзка с компетентността за контрол, налагане на санкции и преустановяване на административни нарушения по морските плажове.