По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Ф., обвинен в държане на метамфетамин и екстази, с цел разпространение

16 Февруари 2021 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Ф. Той е обвинен за това, че без надлежно разрешително държал метамфетамин и екстази, с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 10.02.2021 година в град Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.2, т.4, вр. ал.1, изр.1, предл.4, вр. чл.29, ал.1, б.„б“, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив.

А.Ф. е обвинен и за това, че по същото време и на същото място противозаконно е държал съоръжения и материали за производство на наркотични вещества, с цел разпространение, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.2, т.4, вр. ал.1. изр. 2, вр. изр.1, предл.4, вр. чл.29, ал.1, б.„б“, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Припомняме, че обвиняемият бе задържан при проведена специализирана полицейска операция от служители на ОД на МВР – Бургас.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.