По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен мъж, обвинен за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив

3 Февруари 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петко М. Той е обвинен за това, че 29/30.01.2020 г. в гр. Бургас, в района на УМБАЛ – Бургас отнел мобилен телефон от владението на жена. Деянието е извършено след употреба на сила, изразяваща се в хващане на телефона и изваждането му от джоба на жената и нанасяне на удари в областта на лицето, както и ритници по тялото на пострадалата. Престъплението е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„а“ от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Петко М. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Петко М. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.