Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Стойчо М., обвинен в производство, държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество и за държане на прекурсори за производство на високорисково наркотично вещество, с цел разпространение

22 Юли 2019 г.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Стойчо М. Той е обвинен за това, че на 26.02.2019 г. в гр.Бургас в дома си, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, произвел с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин на обща стойност 23 лева, както и за това, че по същото време и на същото място държал на различни места в жилището същото наркотично вещество, с цел неговото разпространение – престъпление по чл.354а, ал.2, изр. 2, т.4, вр. чл.1, изр.1, предл.1 и 4, вр. чл.29, ал.1, б. „б“ от НК.

Той е обвинен и за това, че на 26.02.2019 г. в гр.Бургас в дома си, при условията на реална съвкупност с горепосочените деяния и при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество  - метамфетамин, цел неговото разпространение  - престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2, т.4, вр. чл.1, изр. 2, вр. изр. 1, пр. 4 от НК.

Полицейските служители получили оперативна информация, че в жилището на Стойчо М. се произвежда и съхранява с цел разпространение високорисково наркотично вещество. Те извършили проверка  на адреса и открили посочените  меамферамин, прекурсори, материали и съоръжения.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 24.07.2019 г.