Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ангел Щ. от гр. Бургас, обвинен в извършване на грабеж

7 Август 2017 г.

Окръжна прокуратура –Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ангел Щ. ( на 32г. от гр. Бургас). Той е обвинен за това, че на 02.08.2017г., около 22.30 ч., в к.к. „Слънчев бряг“, в стая на хотел „Азуро“, отнел чужди движими вещи, собственост на две жени от Р. Чехия – сумата от 75 евро, 100 лв., 10000 чешки крони, фотоапарат и дреха от владението на З. В., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване – насочвайки нож към нея – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1 б. „а“ от НК.

Искането на Окръжна прокуратура –Бургас на Ангел Щ. да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ е мотивирано от наличието на обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен, както и от възможността да се укрие или да извърши ново престъпление. Ангел Щ. е многократно осъждан, като е търпял и ефективно наказание „лишаване от свобода“. Повдигнатото му обвинение е за престъпление, което е извършено в условията на опасен рецидив.

Очаква се днес (07.08. 2017г.) Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.