По искане на Районна прокуратура - Хасково съдът задържа обвиняем за отправена закана с убийство на 42-годишен мъж

19 Декември 2023 г.

По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.М., на 46 г., привлечен като обвиняем за това, че 13.12.2023 г. в гр. Хасково се заканил на другиго - 42-годишния А.Г., с престъпление против неговата личност-с убийството му, като го заплашил с нож и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3 вр. ал.1 от НК от Наказателния кодекс.

На 13 декември 2023 г., вечерта, в района на зеленчуковия пазар в гр. Хасково възникнало спречкване между М.М. и А.Г. Поводът за спора било  нарушаване на правилата за движени от страна на М.М. като пешеходец. А.Г. е шофирал лек автомобил. М.М. станал агресивен, извадил нож и се заканил на А.Г. с убийство 

Районен съд-Хасково е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че М.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо М.М. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд-Хасково.