Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняеми двама младежи за отглеждане на канабис в местността „Орманя“ в землището на гр. Свиленград

2 Октомври 2023 г.

Районна прокуратура - Хасково - Териториално отделение - Свиленград привлече като обвиняеми по досъдебно производство двама младежи на възраст 18 г. и 19 г. за отглеждане на 49 растения от рода на конопа в местността “Орманя“ в землището на гр. Свиленград, обл. Хасково, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила. Двамата мъже са действали в съучастие като съизвършители. Престъплението е квалифицирано по чл. 354в, ал.1 вр. чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 30.09.2023 г. полицейски служители от  РУ-Свиленград извършили проверка в нива в местността “Орманя“ в землището на гр. Свиленград. На мястото били открити 49 броя растения с височина от 1,50 до 2,50 метра, които по вид и мирис отговаряли на наркотичното вещество - канабис. Младежите са били задържани в момента на брането на растенията в нивата. До тях бил намерен сак, пълен с току-що отрязани стръкове канабис. Във фургон, близо до нивата, са били открити  части от изсушени растения.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия.