Районна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем 32-годишен шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотици и причинил катастрофа, при която е ранена жена

20 Април 2023 г.

На 19 април 2023 г. Районна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем К.Х., на 32 г., за това, че на 18.04.2023 г. в землището на гр. Свиленград, обл. Хасково, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Хюндай“, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено с техническо средство, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на  24-годишната С.А. - престъпление по чл. 343 ал.3 пр.2 вр. ал.1 вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. За това деяние, наказанието, което се предвижда е от 1 до 6 г. лишаване от свобода.

По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи и др.

Спрямо обвиняемия К.Х. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева и му е наложена „забрана за напускане пределите на Република България“. Действията по разследването са в активна фаза.