Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 18-годишен младеж за нанесен побой в с. Странско, общ. Димитровград

4 Април 2023 г.

Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Димитровград привлече като обвиняеми Д.Д., на 18 г., за това, че на 02.04.2023 г. в с. Странско, общ. Димитровград, в условията на повторност, причинил на 68-годишен мъж средна телесна повреда  – престъпление по чл.131 ал. 1 т.7, вр чл. 129 ал.2 вр.ал.1 вр.чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 2 април 2023 г., около 1,30 ч. през нощта, в с. Странско, общ. Димитровград, в дома на пострадалия пристигнали Д.Д и  непълнолетният И.Д., на 16 г. Те носили бутилка алкохол с намерение да се почерпят с домакина. В един момент Д.Д. нанесъл множество удари по главата на пострадалия без конкретна причина. В резултат на побоя пострадалият получил тежки наранявания. Той е настанен в  болница в гр. Хасково,  има опасност за живота му.

Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се провеждат процесуално-следствени действия. Извършен е оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели. До момента са събрани доказателства, сочещи авторството на Д.Д в извършване на инкриминираното деяние. Продължават активните действия по разследване с цел установяване на мотива за побоя.

Обвиняемият Д.Д е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава.