Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа водач на автомобил, шофирал след употреба на алкохол - 4.01 промила

3 Април 2023 г.

Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство П.С., на 44 г., за това, че на 02.04.2023 г. в гр. Свиленград, обл. Хасково, управлявал лек автомобил, марка „Мазда“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 4.01 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 02.04.2023 г., в гр. Свиленград, П.С. управлявал лек автомобил, марка „Мазда“. Той се движел по ул. „Хризантема“, когато изгубил управление над колата и катастрофирал, като ударил последователно две паркирани превозни средства.

Пристигналите на място полицаи от РУ-Свиленград извършили тест с техническо средство „Дрегер“. Уредът отчел, че П.С. шофирал с 4,01 промила алкохол в издишания въздух. При настъпилото пътнотранспортно произшествие няма пострадали, причинени са били незначителни имуществени вреди.

Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение - Свиленград незабавно са започнали процесуално-следствени действия. По бързото производство е извършен оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели. Обвиняемият П.С е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължавa.