Районна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем и задържа шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол на ГКПП – Капитан Андреево

11 Октомври 2022 г.

Днес, 11 октомври 2022 г., Районна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем Д.Т., на 54 г., за това, че на 10.10.2022 г., на ГКПП – Капитан Андреево управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, a именно 3,60 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10 октомври 2022 г., около 17 ч., на ГКПП - Капитан Андреево за излизане от страната пристигнал лек автомобил, управляван от Д.Т., на 54 г. Той пътувал в посока от България към Турция. Дежурен граничен полицай от ГПУ-Свиленград извършил проверка на документите на водача, като през това време усетил, че мирише силно на алкохол. Д.Т. е бил тестван с техническо средство „Дрегер“, което отчело наличие на алкохол - 3,60 на хиляда. Водачът се е съгласил с резултата на техническото средство и е отказал да даде кръвна проба.

Д.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Хасково.

Подробности по случая бяха изнесени днес на брифинг на Районна прокуратура–Хасково от Мария Кирилова, заместник – районен прокурор.