Под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура - Хасково се провежда Специализирана полицейска операция против битовата престъпност на територията на Хасковска област

2 Март 2020 г.

Под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура - Хасково се провежда Специализирана полицейска операция против битовата престъпност на територията на Хасковска област

Под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура - Хасково, на 2 март 2020 г., служители на РУ на МВР- Хасково и ОД на МВР - Хасково провеждат Специализирана полицейска операция на територията на гр. Хасково и селата в Община Хасково за противодействие на престъпления против личността, против имуществото на гражданите, държането и разпространението на наркотични и упойващи вещества и акцизни стоки без бандерол.

До момента, в резултат на предприетите действия, за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани 5 лица. Образувани са три бързи производства - две по чл.354а от Наказателния кодекс - за държане на наркотични вещества и едно - за държане на акцизни стоки без бандерол.

Иззети са общо 100 грама синтетични канабиноиди – т.нар. „весел чай“, 1,6 грама LSD, както и 24,5 кг тютюн и 3 680 къса цигари без бандерол. Спрямо 11 издирени лица са били повдигнати обвинения по образувани досъдебни производства, три от които са бързи, и са им определени съответни мерки за неотклонение.

Проверени са 134 лица, както и 102 моторни превозни средства. Установени са общо 9 нарушения в проверени осем търговски обекта, като служители на Българската агенция „Безопасност на храните“ – гр. Хасково и НАП са съставили три акта за установяване на административни нарушения, а в шест от случаите - констативни протоколи. В други 16 проверени обекти нарушения не са били констатирани.

Специализираната полицейска операция на територията на Хасковска област продължава и към момента.

На  2 март  2020 г., по образувани дела са задържани 47-годишният А.Р., от гр.Хасково и 31-годишният И.П., от гр.Хасково, за срок от 72 часа, обвинени за извършени кражби при условията на опасен рецидив, като предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. И двамата обвиняеми са осъждани многократно и са изтърпявали ефективни наказания „лишаване от свобода“ за различен срок.