Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 31-годишен мъж за извършена кражба на пари

2 Март 2020 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 31-годишен мъж за извършена кражба на пари

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем И.П., на 31 г., за това, че на 7.02.2020 г., в град Хасково, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - дамско кожено портмоне и парична сума в размер на 148 лева, всичко на обща стойност 154,30 лв., от владението на жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

По делото е установено, че на 7.02.2020 г., пострадалата се намирала на Автогарата в гр.Хасково, откъдето извършителя й взел портфейла, съдържащ парична сума в размер на 154,30 лв. Незабавно били проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР-Хасково, като още същия ден обвиняемият бил установен и признал за извършената кражба.

С постановление на Районна прокуратура  – Хасково, от 2.03.2020 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. И.П. е осъждан многократно (над 20 пъти) с наложени наказания „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления – най-вече за такива против собствеността. През ноември 2019 г. е изтърпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години, отново за извършени кражби.