Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 37-годишен мъж за кражба от строителен обект

28 Ноември 2019 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 37-годишен мъж за кражба от строителен обект

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Т.С., на  37 г., за това, че на 19.09.2019 г., в град Хасково, при условията на опасен рецидив, отнел  чужди движими вещи, а именно – 1 бр. моторна резачка, марка и 1 бр. ъглошлайф, на обща стойност 738 лева, от владението на органите на управление на дружество с ограничена отговорност, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ от Наказателния кодекс.

            По делото е установено, че на 19 септември 2019 г., от строителен обект, намиращ се на кръстовището на бул.“България“ с бул.“Васил Левски“, в гр.Хасково, обвиняемият, възползвайки се от отсъствието на работници на обекта, отнел гореописаните вещи, които в последствие продал на неустановено лице в гр. Стара Загора.

            С постановление на Районна прокуратура – Хасково, от 28.11.2019 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

            Настоящото деяние е извършено, след като Т.С. е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 години през 2018 г.

            Разследването по случая продължава.