Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за грабеж от дома на пенсионер

16 Май 2019 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за грабеж от дома на пенсионер

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми:

М.М., на 21 г., и Г.М, на 25 г., за това, че на 14.05.2019 г., в землището на с. Узунджово, обл. Хасково, в съучастие, отнели чужди движими вещи, а именно:  парична сума от 1000 лв., моторен бензинов трион, верига за моторен трион;  мобилен телефон неустановена марка; цветен телевизор; пластмасови фенерчета;  нож с 20 см острие; „швейцарско“ ножче и ръчен часовник от владението на 83-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребил за това сила (нанасяне на удари в областта на главата и тялото) и заплашване с думите: „Ще ти отрежем главата“, като пострадалият е бил поставен в беззащитно състояние (със завързани със сезал ръце и крака) - престъпление чл.198, ал.4, пр.2, вр. ал.1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

               С постановление на Районна прокуратура  – Хасково двамата обвиняеми, които са извършили грабежа в изпитателния срок на предходни осъждания, са задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

               Спрямо третият извършител - С. С., на 21 г., предстои да бъде повдигнато обвинение за грабеж и да му бъде наложена мярка за неотклонение от наблюдаващия прокурор.

               До момента е установено, че 83-годишният пострадал мъж живеел в с.Узунджово, обл. Хасково, където отглеждал овце. На 14.05.2019 г., вечерта, тримата извършители – Г.М., М.М., които са братя, и С.С., отишли в дома му, хванали го за ръцете и кръста, съборили го на земята и го придърпали към фургона, в една от стаите. Там му завързали ръцете със сезал, нанесли му удари в областта на главата и тялото и го оставили седнал на земята. След това го заплашили с нож и отнели от дома му горепосочените вещи. Разследването по случая продължава.