Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 21-годишен мъж за взломна кражба

6 Февруари 2019 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 21-годишен мъж за взломна кражба

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем А.М., на 21 г.,  за това, че на  2.02.2019 г., в гр. Хасково, повторно, в немаловажен случай, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот /избутване на крило на прозорец и изкривяване на пантите му/, отнел чужди движими вещи - 2 бр. бутилки уиски и една електрическа машинка за подстригване, всичко на обща стойност 48 лева, от владението на 71-годишен мъж, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 2 февруари 2019 г., обвиняемият А.М. влязъл с взлом в жилището на 71-годишния мъж, когато той бил извън дома си.  От една от стаите взел горепосочените вещи. А.М. е бил задържан на 5 февруари 2019 г., при опит да продаде електрическата машинка.

С постановление на Районна прокуратура – Хасково, от 05.02.2019 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

            Настоящото деяние е извършено няколко дни, след като обвиняемият е бил осъден също за кражба, извършена повторно, за което Районен съд - Хасково му е определил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца условно с изпитателен срок от 3 години.

            Разследването по случая продължава, включително и относно съпричастността на обвиняемия към извършени други престъпления против собствеността през последните дни в гр.Хасково.