На 16.04.2014г., Денят на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители, в Съдебна палата – Хасково, бул. „България” № 144, се организираза втора поредна година провеждането на ...

На 16.04.2014г., Денят на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители, в Съдебна палата – Хасково, бул. „България” № 144, се организираза втора поредна година провеждането на Ден на отворените врати, съвместно от Окръжен съд – Хасково, Окръжна прокуратура – Хасково, Районен съд – Хасково и Районна прокуратура – Хасково - от 14до 15,30 часа.

Каним ученици, граждани и представители на медиите, да посетят Съдебна палата – Хасково, където ще имат възможност, да се запознаят отблизо със спецификата в работата на всяка от институциите; с организацията на работа на съдиите, прокурорите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби; да посетят различните служби, деловодства, регистратури и съдебни зали, както и информационния център на съда и да се запознаят с предлаганите от него услуги; да присъстват на насрочените за деня съдебни заседания.

В съдебна зала № 4, ет.1, от 14 часа, Денят на отворените врати ще бъде открит от административните ръководители на институциите, след което в същата съдебна зала, ученици от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров” – Хасково, от клуб „Моите права” и клуб „Гражданско образование”, ще представят симулиран съдебен процес по наказателно дело, влизайки в ролите на участниците в процеса. След процеса, на един от учениците ще бъде дадена възможност, да бъде председател на съд и да администрира новопостъпили дела.

Провеждането на Деня на отворените врати в Съдебна палата – Хасково е насочено към популяризиране дейността на съда и прокуратурата. То има за цел да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, за постигане на по-добри информираност и доверие в работата на съдебната система.

Лица за контакти:

Антония Тодорова – Съдебен администратор на Окръжен съд – Хасково – тел. 038/601850, стая № 27, ет.2;

Таня Миткова – Съдебен секретар при Окръжна прокуратура – Хасково – тел. 038/624297, стая № 40, ет.3;

Маргарита Коченджиева – Административен секретар на Районен съд – Хасково – тел. 038/601905, стая № 7, етаж 1;

Гергана Димитрова – Административен секретар на Районна прокуратура – Хасково – тел. 038/664581, стая № 41, етаж 3;

Информационен център на Окръжен съд – Хасково и Районен съд – Хасково – тел. 038/601844.

         

от Окръжен съд – Хасково,

Окръжна прокуратура – Хасково,

Районен съд – Хасково и

Районна прокуратура – Хасково