Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа мъж за нанесена средна телесна повреда след скандал в гр. Димитровград

28 Август 2023 г.

Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Димитровград привлече като обвиняем Д.Д., на 20 г., за това, че на 26 август 2023 г. в гр. Димитровград причинил средна телесна повреда на 31-годишен мъж - престъпление по чл.129, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 26 август 2023 г. около 22 ч. на  ул. “Бригадирска“  в гр. Димитровград възникнал скандал между роднини. Един от тях бил пострадалият 31-годишен мъж. Първоначално скандалът започнал със словесни реплики, след което прераснал във физическа разправа. За да ги разтърват, се намесели техни познати, но се сбили помежду си. На 31-годишния мъж бил нанесен удар с юмрук в областта на лицето от Д.Д., вследствие на което той паднал на земята и ударил главата си. Пострадалият бил откаран в болница с опасност за живота.

От събраните до момента доказателства се установява, че Д.Д. е нанесъл средна телесна повреда на пострадалия 31-годишен мъж. Обвиняемият Д.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Активните процесуално-следствени действия продължават.