Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 29-годишен мъж за държане на амфетамин, метамфетамин и марихуана

1 Август 2023 г.

Районна прокуратура – Хасково - Териториално отделение-Димитровград привлече като обвиняем по досъдебно производство И.Г., на 29 г., за това, че на 28 юли 2023 г. в гр.Димитровград, обл. Хасково,  без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин и марихуана- престъпление по чл.354 а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

На 28 юли 2023 г. в гр.Димитровград  полицейските служители на РУ-Димитровград извършили действия по разследването при неотложност – претърсване, в жилище, обитавано от И.Г. В една от стоите са намерени и иззели общо 500 грама суха зелена листна маса, 57 грама бяло прахообразно вещество,  плик съдържащ кристалообразно вещество и прозрачен полиетиленов плик, съдържащ халюцигенни гъби с тегло няколко грама При тестване на зелената листна маса с полеви наркотест е реагирала на високорисковото наркотичното вещество - канабис (марихуана), прахообразното вещество – на амфетамина, кристалообразното вещество - на метамфетамин. В помещение, обособено като мазе, били намерени и иззети 4 броя полиетиленови торби, съдържащи зелена изсушена листна маса с общо тегло 1 кг и 470 гр, която при тестване реагирала на високорисковото наркотичното вещество - канабис (марихуана). В помещението имало обособено място с нагряващи лампи, саксии с почва и множество пластмасови бутилки с течност, които са иззети и приобщени като веществени доказателства по делото. По време на извършените процесуалните действия по разследването били иззети общо 1 кг и 970 гр марихуана, 57 грама амфетамин и 0.6 грама метамфетамин

На обвиняемия е взета мярка за неотклонение“гаранция“ и мярка за процесуално принуда - „забрана за напускане на пределите на България“. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия.