Районна прокуратура-Хасково постигна осъдителна присъда за побой на лекар

24 Ноември 2015 г.

Районна прокуратура-Хасково постигна осъдителна присъда срещу Гюнер А., на 18 г. от гр. Хасково, за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице – медицински специалист при изпълнение на служебните задължения – престъпление по чл. 131 ал. 2 точка 3 във връзка с чл. 130 ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 точка 4 във връзка с чл. 54 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура-Хасково постигна осъдителна присъда срещу Гюнер А., на 18 г. от гр. Хасково, за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице – медицински специалист при изпълнение на служебните задължения – престъпление по чл. 131 ал. 2 точка 3 във връзка с чл. 130 ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 точка 4 във връзка с чл. 54 от Наказателния кодекс. На Гюнер А. му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от три месеца условно с изпитателен срок от 3 години.

„Към момента на извършване на деянието Гюнер А. е бил непълнолетен – на 17 г., с добри характеристични данни, като настоящето деяние е първото такова криминално, извършено от дееца. Това са причините, поради които прокуратурата счита, че наложеното наказание е адекватно на извършеното престъпление и по закон се предвижда наказание лишаване от свобода до две години“, обясни Емилия Генова, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Хасково.

Разследването сочи, че на 29 октомври 2015 г. 17-годишният младеж отишъл с баща си в хирургията на МБАЛ „Хасково“ в гр. Хасково за обработка на кървяща рана. Лекарите го препратили за преглед в отделението по Спешна помощ към същата болница. Когато отишъл там, дежурният лекар го върнал към първото отделение, за да се обработи раната хирургично. В афектирано състояние Гюнер А. нанесъл един удар в носа на доктора от Спешна помощ. После той и баща му напуснали района на болницата. По делото са били разпитани свидетели, извършена е съдебно-медицинска експертиза.

Присъдата е след споразумение с прокуратурата, одобрено от Районен съд-Хасково, и е окончателна.