Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа мъж, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества в гр. Свиленград

14 Ноември 2022 г.

Районна прокуратура–Хасково - Териториално отделение-Свиленград привлече към наказателна отговорност Т.А., на 42 г., за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотични вещества, установено с технически средства – престъпления по чл.343 б ал.1 от НК и чл.343б ал.3 от НК.

На 12 ноември 2022 г., в гр. Свиленград, около 22,30 ч., на ул.“Цар Симеон Велики“ Т.А. управлявал лек автомобил, марка "Фолксваген Бора". Той нарушил правилата за движение, като при разминаване ударил насрещно движещия се лек автомобил “Фолксваген“ и продължил да управлява колата си без да спре. Вследствие на удара били причинени материални щети на другото превозно средство.

Т.А. е бил изпробван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът отчел, че той управлявал лекия автомобил с наличие на алкохол в кръвта - 3,09 на хиляда и след употреба на наркотични вещества - амфетамин.

Обвиняемият Т.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Хасково.