Под надзора на Районна прокуратура-Хасково се извършва разследване за отглеждане на 343 растения канабис в землището на гр. Меричлери, общ. Димитровград

7 Юли 2022 г.

Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се извършват действия по разследването по досъдебно производство за престъпление по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

На 06 юли 2022 г. около 18.45 часа при проведена специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с наркотичните вещества, полицейските служители на РУ-Димитровград извършили проверка в гориста местност, находяща се в близост до река “Меричлерска“, в землището на гр. Меричлери, общ. Димитровград където установили,че са засети и отглеждани растения от рода на конопа. Растенията били засети в нива с обща площ около 460 кв.м. Общият брой на отглежданите растения е 343 броя, с височина от 80 сантиметра до 110 метра.

При тестване с полеви наркотест насажденията са реагирали на високорисковото наркотичното вещество - канабис. На място полицейските служители заварели двама мъже на 60 г.и 43 г., които полагали грижи за растенията и ги поливали. Лицата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград.