Под надзора на Районна прокуратура-Хасково се провежда разследване по досъдебно производство за нанесена телесна повреда на медицинска сестра при изпълнение на службата й

7 Април 2022 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково се провежда разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че на 06.04.2022 г. в  гр. Хасково е причинена на медицинския специалист М.А., на 53 години, работеща на длъжност медицинска сестра при ЦСМП–Хасково лека телесна повреда, представляваща разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, при изпълнение на службата й.

На 06 април 2022 г. рано сутринта екип на ЦСМП-Хасково посетил адрес в гр. Хасково във връзка с подаден сигнал за 62-годишен мъж, преживял инфаркт, който бил със стягане в гърдите. Докато медиците се опитвали да извършат прегледа, близките на пациента започнали да се държат агресивно срещу тях. Болният мъж бил пренесен до линейка. Медицинската сестра М.А., част от екипа на ЦСМП-Хасково, докато слизала по стълбите на блока била дърпана за косата от близък на пациента, вследствие на което й паднали очилата. Пациентът бил откаран в ЦСМП-Хасково, където му била оказана медицинска помощ.

И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура–Хасково.