По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът задържа обвиняем за закани с убийство в условията на домашно насилие, за незаконно влизане в чуждо жилище и стрелба с пистолет

17 Януари 2022 г.

По искане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Н., на 28 г.

Той е привлечен като обвиняем за това, че в  периода от 08.01.2022 г. до 09.01.2022 г. в гр. Харманли, общ. Хасково, при условията на продължавано престъпление, няколко пъти се заканил с убийство на 21-годишна жена, с която имал приятелски отношения. Установено е, че Н.Н. е нанесъл побой на пострадалата жена, както и че заканите биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им и деянието е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано  по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл. 93 т.31 от Наказателния кодекс.

Н.Н. е обвинен и за това, че на 09.01.2022 г. в гр. Харманли, обл. Хасково, се заканил с убийство на мъж и това би могло да възбуди основателен страх за осъществяването – престъпление по чл.144 ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Н.Н. е обвинен, че на същата дата и място е влязъл в дома, обитаван от пострадалия мъж, като употребил за това ловкост и е бил въоръжен с газов пистолет - престъпление по чл. 170 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-Хасково.