Избраха нов районен прокурор на Хасково

12 Октомври 2015 г.

Румен Сираков е новият административен ръководител на Районната прокуратура в Хасково. Той бе избран в края на миналата седмица с мнозинство от Висшия съдебен съвет, където представи приоритетите за работата си в следващите пет години.

Румен Сираков е новият административен ръководител на Районната прокуратура в Хасково. Той бе избран в края на миналата седмица с мнозинство от Висшия съдебен съвет, където представи приоритетите за работата си в следващите пет години. „Целите ми са свързани най-вече с подобряване на работата по досъдебни производства, водени срещу лица с три и повече неприключили дела и такива с продължителност на разследването от две години за тежки престъпления и над една година за останалите. Наш приоритет си остава запазване и увеличаване на броя на бързите и незабавните производства, намаляване на делата, по които разследването продължава над шест месеца, както и активна работа от страна на прокуратурата с органите на полицията по линия на престъпленията срещу интелектуалната собственост и с предмет акцизни стоки“, обяснява Румен Сираков. Новият районен прокурор на Хасково ще продължи да работи за издигане на авторитета на прокуратурата, за да отговори на очакванията на българските граждани и европейските партньори.

Румен Сираков е завършил право в УНСС, има 15 години юридически стаж, от които като магистрат 14 г. Работил е в районната прокуратура в Свиленград до 2004 г. и след това в Районна прокуратура-Хасково, където досега е заемал длъжността заместник административен ръководител.