Под надзора на Районна прокуратура-Хасково се извършва разследване за отглеждане на канабис в с. Горски Извор, общ. Димитровград

28 Септември 2021 г.

Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград се извършват действия по разследването по досъдебно производство за престъпление по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

На 27 септември 2021 г. около 19 часа при проведена специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с наркотичните вещества, полицейските служители на РУ-Димитровград извършили проверка на изоставена едноетажна постройка, находяща се в местността „Баткли“ в землището на с. Горски извор, общ. Димитровград. По време на проверката на плочата на първия етаж от къща били намерени найлонови чували с пръст със засети в тях растения от рода на конопа. Общият брой на отглежданите растения е 40 броя, с височина от 1.20 м. до 1.70 метра. На място са установени пълнолетните лица К.В.,И.Д и К.Т., които са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград.