Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа 38-годишен мъж за опит за изнасилване

29 Юни 2021 г.

Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа 38-годишен мъж за опит за изнасилване

Районна прокуратура – Хасково - Териториално отделение - Димитровград привлече като обвиняем К.Е., на 38 г., за това, че на 26 юни 2021 г., в гр. Димитровград, обл. Хасково, направил опит да се съвкупи с лице от женски пол (74-годишна жена), като я принудил към това със сила и деянието е останало недовършено, поради независещи от дееца причини - престъпление по чл.152 ал.1, т.2, вр. чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 26 юни 2021 г., около 23 часа, в гр. Димитровград, обвиняемият К.Е. влязъл в дома на 74-годишна жена, като направил опит да я изнасили. Тя се развикала за помощ, при което той избягал. Подаден е бил сигнал в РУ - Димитровград и обвиняемият бил незабавно установен. Той е осъждан преди за извършени престъпления от общ характер.

Обвиняемият К.Е. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Димитровград да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.