Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 47-годишeн мъж за извършена кражба от посетител в болница

2 Март 2020 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 47-годишeн мъж за извършена кражба от посетител в болница

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем А.Р., на 47 г., за това, че на 3.02.2020 г., в гр. Хасково, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи, а именно – един портфейл, съдържащ парична сума в размер на 60 лв., от владението на собственика им, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 вр. чл. 194 вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 3.02.2020 г., в гр.Хасково, посетител в болницата в града, е бил обран в асансьора, като извършителя му взел портфейла, съдържащ личните документи и парична сума в размер на 60 лева. Незабавно били проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР – Хасково, като още същия ден портфейла и личните документи на пострадалия били открити в дома на обвиняемия. Той ги предал доброволно и признал за извършената кражба.

С постановление на Районна прокуратура – Хасково, от 2.03.2020 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. А.Р. е осъждан многократно (общо 19 пъти) с наложени наказания „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления – най-вече за такива против собствеността – кражби и грабежи. През декември 2019 г. е изтърпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година за извършени кражби.