По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 37-годишна жена за държане на наркотични вещества

1 Октомври 2019 г.

По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 37-годишна жена за държане на наркотични вещества

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема П.Д., на 37 г., за това, че към 28.09.2019 г., в гр. Димитровград, обл. Хасково,  и в гр. Хасково, без надлежно разрешително е държала високорискови наркотични вещества - метаамфетамин с тегло 480 гр., на стойност 12 000 лв., метаамфетамин с тегло 70 грама, на стойност 1750 лв., и рискови наркотични вещества -кетамин с нетно тегло 10 гр., или всичко на обща стойност 13 750 лева - престъпление по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата П.Д. е била задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Днес, 1.10.2019 г., по искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

 Настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, през 2018 г., отново за държане с цел разпространение на наркотични вещества на множество лица.

По делото е установено, че в помещение в гр. Димитровград, обл. Хасково, използвано от П.Д., са открити материали, свързани с производство в домашни условия на метаамфетамин, както и готова „продукция“. Също така в дома на обвиняемата в гр. Хасково, където живее с двете си малолетни деца,са открити вещества – кетамин или т.нар.“конска упойка“, както и  течност, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на метаамфетамин. Предстои експертен анализ в лаборатория в гр. София, относно вида, химичния състав и свойства на откритите вещества. Разследването по случая продължава, включително и по доказване на съпричастността на обвиняемата към производството и разпространението на наркотични вещества.