По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът задържа 42-годишен мъж за кражба на пари

6 Декември 2018 г.

По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът задържа 42-годишен мъж за кражба на пари

Днес, 6 декември 2018 г., по искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.Х., на 42 г., привлечен като обвиняем за това, че чрез използване на технически средства (ключове), отнел чужди движими вещи, а именно пари в размер на 2 099 лв., от владението на дружество в гр. Хасково, без съгласието на собствениците с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.195, ал.1, т.4, вр. чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 31 декември 2017 г., в гр. Хасково, обвиняемият Х.Х. бил с негова позната, която работела като продавачка в павилион за цигари, хранителни стоки и др. Той поискал ключовете за помещението и жената му ги дала. По-късно разбрала, че Х.Х. е отнел от павилиона сумата от 2 099 лева.  

С постановление от 4.12.2018 г., на Районна прокуратура-Хасково, обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа, в рамките на които е внесено искане в Районен съд-Хасково за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът е приел, че е налице, както обосновано предположение относно осъществяване на деянието, така и опасността да се укрие и да извърши престъпление, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение. Обвиняемият е бил осъждан и преди. Настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.