При съвместни действия на Окръжна прокуратура-Хасково, Районна прокуратура-Хасково и Районна прокуратура-Свиленград е задържан разследващ митнически инспектор за длъжностно присвояване в големи размери

22 Декември 2017 г.

При съвместни действия на Окръжна прокуратура-Хасково, Районна прокуратура-Хасково и Районна прокуратура-Свиленград е задържан разследващ митнически инспектор за длъжностно присвояване в големи размери

Във връзка с преписка на Окръжна прокуратура-Хасково, изпратена по компетентност в Районна прокуратура-Хасково, бе образувано досъдебно производство, по което разследването се извършва от Окръжен следствен  отдел при Окръжна прокуратура-Хасково.

            Под ръководството на Районна прокуратура -Хасково, на 21.12. 2017 г., в гр.Свиленград следовател от Окръжен следствен отдел  при Окръжна прокуратура-Хасково извърши неотложни действия, при които е установена липсата на 100 000 турски лири – веществени доказателства по решено друго досъдебно производство, по което разследването е било водено от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас (с месторабота в гр.Свиленград).

            При съвместни действия на Районна прокуратура -Хасково и Районна прокуратура - Свиленград, вечерта на 21.12.2017 г. бе задържан разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас – Д.М., на 49 г., за присвояване на сумата от 100 000 турски лири (левова равностойност-58 981 лв.) – веществени доказателства по решеното досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура-Свиленград.

            На Д.М. е повдигнато обвинение по за престъпление по чл.202 ал.2 т.1, вр. чл.201 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс – за длъжностно присвояване на пари в големи размери.

            С постановление на Районна прокуратура-Свиленград, считано от 22:30 ч. на 21.12.2017 г., обвиняемият Д.М. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

            Разследването по случая продължава и като мотив за извършеното, обвиняемият Д.М. е изтъкнал големите си финансови затруднения.