25 Септември 2017 г.

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 38-годишен руски гражданин за държане на наркотични вещества

Сподели

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 38-годишен руски гражданин за държане на наркотични вещества

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Дмитрий С., на 38 г., руски гражданин, временно пребиваващ у нас, за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително – престъпление по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.  

На 20 септември 2017 г., в гр. Хасково, в жилище, обитавано от Дмитрий С., било извършено претърсване  и изземване. В апартамента, който обвиняемия ползвал под наем, били открити и иззети различни вещества, използвани за производство на наркотици – дестилирана вода, противогази, натриева основа, везни,  котлони, фосфор, 36 литра друг разтвор, стъклена купа с остатъчно вещество, реагиращо на метамфетамин, и 20 броя стъклени епруветки с различна вместимост. Установено е, че жилището било оборудвано като лаборатория за производство за синтетични наркотични вещества. Същия ден при проверка в лек автомобил, марка „Ауди А6“, управляван от обвиняемия Дмитрий С.,  били открити и две топчета от бяло кристално вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метаамфетамин.

Обвиняемият Дмитрий С. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо него в Районна прокуратура-Хасково се води и друго досъдебно производство за това, че на 20 септември 2017 г., в гр. Хасково управлявал лек автомобил, марка „Ауди А6“, без да притежава съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство, като деянието е извършено в едногодишния срок от наказването му за същото по административен ред.  До момента Дмитрий С. е осъждан многократно, включително и за държане на наркотични вещества, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок за предходно осъждане.