По искане на Районна прокуратура-Габрово съдът задържа двама рецидивисти за кражба

1 Декември 2023 г.

     Двамата мъже, многократно осъждани за престъпления против собствеността са задържани по искане на Районна прокуратура – Габрово  за извършена поредна кражба при условията на опасен рецидив.

 

     23-годишният К.Д.  и 27-годишният Цв.И, и двамата от гр.Дряново, са обвинени в това, че на 19.11.2023 г., при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършители, от складово помещение в гр.Дряново, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – разковаване дъски на прозорец, противозаконно отнели чужди движими вещи – медни кабели и намотки от електрожен на стойност 500 лв., от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.196 ал.1 т.2, вр. чл.195 ал.1 т.3, вр. чл.194 ал.1, вр. чл.29 ал.1 б.“а“ и „б“, вр. чл.20 ал.2 от НК.

     Двамата обвиняеми са многократно осъждани за престъпления против собствеността и са извършили настоящето деяние при условията на опасен рецидив. Съдът възприе доводите на Районна прокуратура-Габрово, че това сочи реална опасност те да се укрият или да извършат и друго престъпление, поради което взе спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

     Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Габрово.