По искане на Районна прокуратура-Габрово задържаха мъж за извършени кражби от различни граждани

18 Октомври 2023 г.

     По искане на Районна прокуратура-Габрово съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на  22-годишен мъж от гр. Севлиево за извършени кражби от различни граждани.

     Р.К. е обвинен за това че за периода 07.08.2023 г. – 30.08.2023 г., в с. Петко Славейково и в гр. Севлиево, при условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи – мъжко портмоне с лични документи и сумата от 100 лв., собственост на М. Л., мъжка чантичка с лични документи и сумата от 50 лв., собственост на Д.Д. и дамско портмоне с лични документи, синджирче и сумата от 350 лв., собственост на К.Д. – от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.194 ал.1, вр. чл.26 ал.1 от НК.

     До момента обвиняемият не е осъждан за престъпления от общ характер, но съдът възприе доводите на прокуратурата, че извършването на три отделни кражби за кратък период от време и липсата на други доходи сочат опасност той да извърши и друго престъпление или да се укрие.

     Определението на Районен съд-Севлиево подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Габрово.