Задържан за кражби по искане на Районна прокуратура – Габрово

21 Юли 2023 г.

     Състав на Районен съд-Габрово уважи искането на Районна прокуратура - Габрово за вземане на  мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ спрямо Б.Ш. от гр.Габрово.
     Същият е  привлечен в качеството на обвиняем за това, че през периода  31.12.2022 г. - 06.04.2023 г., в град Габрово, действайки при условията на продължавано престъпление, чрез девет отделни деяния, отнел чужди движими вещи от владението на различни лица на обща стойност 1082,31 лева, без тяхното съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбите той извършил от търговски обекти, като вземал стоки, без да ги плати.
     За  престъплението по чл. 194, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК,  за което Б.Ш. е  привлечен в качеството на обвиняем, се предвижда наказание лишаване от свобода до 8 години.
     Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши друго престъпление.
     Определението на Районен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Габрово.