През месец април 2023г. в Районна прокуратура град Габрово се проведе инициативата „Ден на отворените врати“.

26 Април 2023 г.

     На 05.04.2023г. на прокурорите от Окръжна и Районна прокуратура град Габрово гостуваха ученици от 7 – ми клас на Второ основно училище „Неофит Рилски“ град Габрово, които бяха запознати със структурата и основните функции на различните органи на съдебната власт, включително ролята на прокурора в наказателния процес. 

     На 18.04.2023г. Районна прокуратура град Габрово, Териториално отделение - Трявна съвместно с Районен съд Трявна посрещнаха в съдебната палата в град Трявна ученици от 9 и 10 – ти клас на СУ „П.Р. Славейков“ град Трявна. Прокурор Борислав Борисов запозна учениците  с основните функции и задачи на прокуратурата и ролята на прокурора в наказателното производство.

Ден на отворените врати - гр. Трявна Ден на отворените врати - гр. Трявна

     

     На 20.04.2023г. Районна прокуратура град Габрово, Териториално отделение – Севлиево съвместно с Районен съд Севлиево проведоха „Ден на отворените врати“ в съдебната палата в град Севлиево. По покана на домакините гостуваха ученици от 10 и 11 клас на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ град Севлиево. Учениците бяха запознати с основните функции на отделните служби в съда, както и с работата на съдиите, прокурорите и съдебните служители. Ден на отворените врати - гр. Севлиево
Ден на отворените врати - гр. Севлиево Ден на отворените врати - гр. Севлиево

 

     На 21.04.2023г. Районна прокуратура град Габрово, Териториално отделение – Дряново съвместно с Районен съд Дряново проведоха „Ден на отворените врати“ в съдебната палата в град Дряново. По покана на домакините гостуваха ученици ПГИ „Рачо Стоянов“ град Дряново. Прокурор Борислав Борисов запозна учениците с основните функции и задачи на прокурора в наказателния процес. Специално внимание би обърнато на престъпленията с предмет наркотични вещества.

Ден на отворените врати - гр. Дряново Ден на отворените врати - гр. Дряново